Hoe iemand vergeten: 12 Tips om een geliefde los te laten

Uit elkaar gaan is nooit makkelijk, zeker als je nog van iemand houdt. Maar met genoeg geduld en gezonde coping strategieën kan je weer geluk vinden.

In dit artikel leg ik je uit hoe je iemand kan vergeten.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Maar daar blijft het niet bij. Jij verdient een prachtig liefdesleven, dus geef ik je aan het einde van dit artikel nog iets bijzonders. Iets waarmee je precies dat liefdesleven kan creëren!

Kan je iemand waar je van houdt vergeten?

Je kan iemand maar moeilijk helemaal vergeten, maar je kan wel leren hoe je verder kan gaan met je leven. Met voldoende tijd om te verwerken en te genezen zal je ook de mooie kanten van jullie band kunnen waarderen zonder pijn te voelen. Die pijn en de onbeantwoorde gevoelens maken uiteindelijk plaats voor dankbaarheid en waardering voor de levenslessen die deze ervaring je gegeven hebben.

Kan je alvast wat praktische tips gebruiken? Dan helpt deze video je op weg:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om hem terug te krijgen? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes om opnieuw zijn interesse te krijgen

Zo kan je iemand vergeten

1. Verwijder hem uit je leven

Het klinkt misschien hard, maar deze stap is ESSENTIEEL als je iemand wil vergeten waar je verliefd op bent.

Door al het contact te verbreken, inclusief op sociale media, geef je jezelf de ruimte om te genezen.

Laat hen weten dat je een pauze nodig hebt en vermijd situaties waarin je hen zou kunnen tegenkomen. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als jullie samen werken of studeren, of als jullie een huisdier of een kind hebben.

Als je hen moet zien, houd het dan beleefd zonder vriendschappelijk te zijn. Zeg ze bijvoorbeeld gedag als je ze ziet, of bespreek alleen logistiek als jullie kinderen of een huisdier delen.

Zeg bijvoorbeeld:

“Hee, ik heb het nu best moeilijk en kan voor een tijdje geen vrienden met je zijn. Dus ik stel het op prijs als we voorlopig geen contact hebben.”

Dit alles wil je trouwens OOK doen als je de ander hoopt terug te krijgen!

2. Laat het idee van weer samenkomen los

Hoewel hoop meestal een mooie emotie is, kan het je in deze situatie alleen maar meer pijn doen.

Zolang je namelijk hoop koestert dat jullie ooit weer samen zullen zijn, blijf je gevangen in het verleden.

En zo is het dus onmogelijk om je ex uit je hoofd te krijgen of iemand te vergeten waar je nooit echt mee zult zijn.

Je wil je richten op het loslaten van de relatie. Zeg tegen jezelf:

“Misschien hoop ik stiekem dat we nog samenkomen, maar ik begrijp en accepteer dat dit waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. En dat is oké.”

3. Schrijf hem een brief die je nooit verstuurt

Klinkt dat verwarrend? Laat het me uitleggen.

Soms kan het helpen om je gevoelens op papier te zetten als je je ex maar niet uit je hoofd krijgt.

Schrijf dus een afscheidsbrief aan je ex/onmogelijke liefde waarin je alles uit.

Van de mooie herinneringen tot de pijnlijke momenten, schrijf al je emoties van je af. Je zal merken dat het schrijven bevrijdend werkt en helpt je emoties los te laten. En dat zelfs zonder dat je de brief moet versturen!

Je kan hier een nog krachtiger ritueel van maken door de brief na afloop te verbranden om te bevestigen dat het voorbij is.

4. Ruim alle reminders op

Het is bijna onmogelijk om iemand te vergeten als je constant aan diegene herinnerd wordt.

Verwijder daarom alle berichten, foto’s en andere herinneringen die je aan hen doen denken.

Als je berichtjes, briefjes, foto’s en e-mails van je ex zichtbaar in je buurt hebt, dan is de kans groot dat je ze op een gegeven moment gaat bekijken en teruglezen. Dit is alleen maar pijnlijk.

Ben je er nog niet aan toe om alles voorgoed te wissen? Zet alles dan op een externe harde schijf en stop foto’s in een doos. Geef ze aan een goede vriendin zodat je op een eenzame avond niet in de verleiding komt om er doorheen te gaan.

5. Denk aan de slechte momenten

Als je het moeilijk vindt om iemand waar je van houdt te vergeten, dan komt dat omdat je je richt op alle goede en mooie dingen.

Maar als het uit is gegaan, dan zijn er ongetwijfeld genoeg minder leuke dingen geweest. Het is juist op deze dingen dat je je wilt richten.

Het focussen op de negatieve herinneringen of eigenschappen kan helpen om het ideaalbeeld dat je van ze hebt te doorbreken.

Als je de relatie blijft ophemelen, wordt het heel lastig om los te laten. Maak eventueel een lijstje van alle negatieve punten. Bewaar dit ergens dichtbij zodat je het makkelijk nog eens kan doorlezen als je weer in een nostalgische bui bent.

6. Vergeef ze

Als iemand je heel veel pijn heeft gedaan, kan ik me voorstellen dat je er nog lang niet aan bent om diegene te vergeven. Het liefst van al wil je begrip en misschien zelfs een verontschuldiging van hem horen.

Het probleem is dat dit waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. En dus blijf jij eeuwig in je woede en verdriet zitten.

Iemand vergeven doe je dus vooral voor jezelf om weer rust en acceptatie te ervaren.

Je praat daarom niet goed wat ze hebben gedaan, maar je accepteert wat er gebeurd is. Het is een belangrijke stap in het proces van iemand vergeten. Alleen zo kan je je weer openstellen voor liefde en geluk.

Hoe kan je dit doen?

Maak van hem geen boeman. Begrijp dat hij ook maar een mens met fouten is die simpelweg niet in staat was om beter te zijn. Het was niet persoonlijk, het was een reflectie van wie hij is of was op dat moment en jij was er jammer genoeg de dupe van.

7. Vergeet het idee van verwijt

Voel je nog veel woede en frustratie over hoe je relatie op z’n einde is gekomen? Dan biedt het volgende besef troost:

Het is niet relevant wie beter was als partner en wie meer pijn en schade heeft aangericht.

Het punt is dat de connectie stuk ging ondanks dat jullie beiden in de relatie het beste gaven. En het was jammer genoeg onvoldoende om het te repareren of in leven te houden. Accepteer dat de connectie verbroken is en dat het tijd is om verder te gaan. Alleen zo kan je stoppen met veel aan je ex te denken.

8. Leer van je relatie

Misschien kan je niet stoppen met denken aan wat je anders had moeten of willen doen. Dat is heel normaal, maar ook heel erg zinloos. Je kan nu eenmaal niet terug in de tijd gaan. Gelukkig kan je het gebeurde in de toekomst wel in je voordeel gebruiken!

Kijk naar wat misging en gebruik die lessen om in de toekomst betere keuzes te maken en gezondere relaties op te bouwen.

Misschien ontdek je patronen bij jezelf die hebben bijgedragen aan jullie problemen. Denk aan jaloezie, te weinig investeren in tijd samen … Door je bewust te worden van die gedragingen kan je eraan werken.

9. Herinner jezelf aan je kracht

Ongeacht hoe slecht je je nu ook voelt, één ding mag je NOOIT vergeten:

Je bent sterker dan je denkt.

Dit is vast niet de eerste keer dat je een moeilijke periode doormaakt in je leven, en de vorige keren ben je er ook heelhuids uitgekomen. Waarschijnlijk zelfs sterker!

Besef dat deze ervaring je sterker maakt en herontdek je eigen kracht.

Vaak kunnen we iemand niet vergeten omdat we nog te afhankelijk van diegene zijn. Daarom wil je weer onafhankelijk te zijn. Herontdekken hoe je iemand kan zijn die op haar eigen benen staat. Op die manier zie je wat je allemaal kan en hoe leuk het leven kan zijn.

10. Beperk hoe vaak je met vrienden over je ex praat

Hoe goed het ook bedoeld is, het kan vervelend zijn als je vrienden je constant vragen hoe het met je gaat. Of nog erger: als ze je ex kennen en herhaaldelijk over hem vertellen.

“Hé, ik heb [naam van je ex] gisteren nog in de super gezien!”

“Oh, wist je al dat [naam van ex] een nieuwe vriendin heeft?! Ze is lang niet zo knap als jij hoor.”

Zulke opmerkingen helpen niet als jij je ex maar niet uit je hoofd kan krijgen.

Omring jezelf met vrienden die je steunen en begrijpen, maar beperk hoe vaak je met ze over je ex praat.

Dit betekent natuurlijk niet dat je die vrienden wil verlaten. Maar stel simpelweg een paar grenzen. Zeg bijvoorbeeld:

 “Hee, vind je het goed als we over iets anders spreken? Het is uit en ik wil het graag achter me laten.”

11. Houd je routine in leven

Valt het je zwaar om ’s ochtends uit je bed te komen? Voel je je lusteloos en wil je niemand zien? Dat is begrijpelijk, maar toch wil je dat tegengaan.

Een stabiele routine kan juist een krachtig hulpmiddel zijn om je leven weer op de rails te krijgen en je helpen iemand waar je van houdt te vergeten.

Probeer regelmatig te sporten, of het nu gaat om wandelen, hardlopen, yoga of een andere vorm van beweging die je leuk vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om gezond te blijven eten, zelfs als je misschien geen zin hebt om te koken. Het is ook goed om nieuwe activiteiten of hobby’s te blijven proberen als afleiding en om je sociale kring te verbreden.

Natuurlijk is het prima om soms te ontspannen, maar je routine is wat je kracht zal geven.

12. Zie een therapeut of coach

Lukt het je ondanks al je inspanningen niet om iemand waar je verliefd op bent te vergeten? Dan kan deze tip de juiste voor je zijn.

Een therapeut of coach kan je begeleiden bij het verwerkingsproces en je helpen om weer gelukkig te worden.

Een professional is opgeleid om je te helpen bij het omgaan met je emoties en het ontwikkelen van coping technieken. Je kan er in een veilige en steunende omgeving vrijuit praten zonder bang te zijn voor oordeel of onbegrip.

Heb je interesse? Stuur ons een mail. Misschien kan ik of mijn team je met je situatie helpen.

Hoe iemand vergeten – Samenvatting

Het vergeten van een geliefde is geen gemakkelijke taak, maar het is absoluut mogelijk!

Met de juiste aanpak en steun kan je langzaam maar zeker vooruitgang boeken en jezelf bevrijden van de last van onbeantwoorde liefde.

Door afstand te nemen, te accepteren dat het voorbij is, te vergeven en je te richten op je eigen groei en welzijn, kan je de weg naar herstel vinden. Onthoud dat je sterker bent dan je denkt en dat er altijd hoop is voor de toekomst, zelfs na een moeilijke breuk.

Want jij verdient een prachtig liefdesleven, en daarom heb ik nog iets voor je.

In mijn gratis e-book over de 3 schakels in het mannenbrein krijg je waardevolle inzichten en adviezen over hoe je jouw liefdesleven kan transformeren.

Je ontdekt hoe mannen denken en voelen, en hoe je deze kennis kan gebruiken om voortaan gezonde en liefdevolle relaties op te bouwen.

Klik meteen hier om jouw e-book te downloaden.

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)