Online daten lukt niet? 17 Tips om online liefde te vinden

Ben je klaar met het eindeloze swipen en chatten zonder resultaat? Online daten lukt niet altijd even gemakkelijk en kan vaak frustrerend zijn.

Maar geen zorgen, met de juiste aanpak kun je die perfecte match vinden!

In dit artikel ontdek je redenen waarom internetdaten niet werkt en hoe jij jouw kansen kunt vergroten met praktische tips en adviezen.

Inhoud van dit artikel:Meer...

Wil je bovendien leren hoe mannen nu eigenlijk écht denken en vooral: verliefd worden? Lees dan zeker tot het einde, want daar wacht nog iets waardevols op je!

Waarom is online daten zo frustrerend?

Online daten kan frustrerend zijn om verschillende redenen. Vaak heb je hoge verwachtingen en valt het tegen als een match niet perfect blijkt te zijn. Of je hebt juist lage verwachtingen door eerdere teleurstellingen, waardoor je minder enthousiast bent.

Verder kost het maken van een goed profiel gewoon tijd en het garandeert niet altijd de matches die je wilt. Geduld en een positieve instelling zijn daarom belangrijk voor succes in online dating.

8 redenen waarom online daten niet werkt

1. Je verwachtingen zijn te hoog

Bij het online daten heb je een veel grotere poel om uit te vissen. En je weet dat in die poel best wat leuke vangst te vinden is. 😉

Maar als je herhaaldelijk saaie dates hebt, en de leuke dates tot niets leiden, dan raak je er gauw op uitgekeken. Onthoud daarom:

Online daten lukt niet als je verwacht dat elke match perfect zal zijn.

Verwachtingen bijstellen en realistisch blijven kan helpen om teleurstellingen te voorkomen.

Mijn beste tip? Die vind je in deze video:

Heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je 31 kant-en-klare berichtjes krijgt om definitief zijn hart te veroveren? Ontdek deze 31 berichtjes en 'de 3 schakels in het mannenbrein' hier: Download de 31 berichtjes

2. Je verwachtingen zijn te laag

Aan de andere kant kun je zo vaak teleurgesteld zijn door matches dat je niet meer gelooft dat het ooit zal lukken. Hierdoor ben je minder enthousiast en betrokken tijdens chats en dates.

Geloof in de mogelijkheid dat er wel iemand voor jou is.

Laat oude teleurstellingen nieuwe connecties niet in de weg zitten, want die kunnen er echt wel zijn!

3. Je krijgt niet de matches die je wil

Krijg je wel een hoop matches, maar heb je toch het gevoel dat het niet werkt?

Online daten kan ook erg frustrerend zijn als je wel matches krijgt, maar nooit met de mensen die je echt wil ontmoeten.

Kies een app die bij je past en zorg voor een profiel dat de juiste mensen aantrekt.

Evalueren en aanpassen kan hier dus de sleutel zijn. Wil je hulp bij het kiezen van de juiste app?

4. Je neemt het te serieus

Hoewel online dating een geweldige manier is om nieuwe mensen te ontmoeten, blijft het vaak oppervlakkig. Mensen zijn niet altijd even attent of betrokken. Geen probleem als je zelf niet serieus op zoek bent, maar als je wel graag een relatie wil is dat best ontmoedigend.

Desondanks is mijn advies in dit geval:

Laat het los en geniet van het proces zonder te veel druk te leggen.

Je kan liefde nu eenmaal niet forceren. En dat geldt ook voor de onlinewereld. Internetdaten werkt (helaas) niet op ‘bestelling’, en dus is een relaxte houding vaak een stuk aangenamer. Zowel voor jezelf als je dates!

5. Je doet niet genoeg moeite

Een aantrekkelijk datingprofiel opbouwen draait om meer dan alleen je leukste plaatjes op je Bumble profiel zetten. Als je een leuke man aan de haak wil slaan, dan moet je profiel de juiste boodschap communiceren.

Investeer tijd in het creëren van een profiel dat echt bij jou past.

Anders verspil je je tijd aan mensen die niet bij je passen en hele andere dingen willen.

6. Je hebt een negatieve of saaie houding

Iedereen is op zoek naar een persoon die hun leven op een bepaalde manier kan verrijken. Als mensen het gevoel krijgen dat je bitter, saai, of ongeïnteresseerd bent, dan zal dat veel leuke mensen afstoten.

Positiviteit trekt juist mensen aan en maakt je profiel aantrekkelijker.

Geef jezelf dus een schop onder je kont en tover een lach op je gezicht, wedden dat je daarmee meer succes met online dating apps krijgt? 😉

7. Je bent niet op de juiste emotionele plek

Kom je net uit een relatie, of worstel je nog met het verleden? Soms werkt online daten niet omdat je gewoonweg nog niet toe bent aan daten.

Het verleden verwerken is essentieel voordat je weer gaat daten.

Als jij je gevoelens van iemand uit het verleden nog niet verwerkt hebt, dan gaat het moeilijk zijn om een connectie met iemand anders te bouwen.

8. Je maakt fundamentele dating foutjes

Veel mensen maken basisfouten die ervoor zorgen dat ze geen succes bij online dating hebben.

Een van de meest voorkomende fouten is te snel te veel willen delen. Dit kan overweldigend zijn voor de ander. Langzaamaan doen en geleidelijk meer van jezelf laten zien is vaak beter.

Een andere fout is niet authentiek zijn; jezelf voordoen als iemand anders werkt op de lange termijn niet. Eerlijk en jezelf zijn is cruciaal.

Ook is het belangrijk om niet te gretig of wanhopig over te komen. Geduld en de juiste timing spelen een grote rol bij het opbouwen van een echte connectie.

9 beste tips om succes te krijgen met online daten

1. Gebruik de juiste app

Niet elke datingapp is hetzelfde. Afhankelijk van je doel, is de ene al beter geschikt dan de andere.

Kies een app die past bij jouw wensen en het type relatie dat je zoekt.

Hinge richt zich bijvoorbeeld meer op langdurige relaties, terwijl Tinder vaak als oppervlakkiger wordt ervaren. Op Bumble moet je als vrouw de eerste stap zetten, wat een veiliger gevoel kan geven.

Probeer verschillende apps uit en kijk welke het beste werkt voor jou. Wie weet is de reden waarom dating apps naar jouw gevoel niet werken gewoon dat je de verkeerde app gebruikt!

2. Trek de juiste persoon aan

Denk na over wat voor persoon je wilt aantrekken en zorg ervoor dat je profiel dit weerspiegelt. Benadruk bijvoorbeeld je interesses, waarden en unieke persoonlijkheid. Want weet dit:

Je profiel vertelt een verhaal dat de juiste man kan aantrekken of afstoten.

En durf specifiek te zijn! Dat helpt bij het aantrekken van de juiste persoon. Zeg dus niet enkel ‘Ik reis graag’, maar beschrijf je ideale vakantie. Heb je nogal een donker gevoel voor humor? Houd het dan niet op ‘Ik zoek een man met humor’, maar vertel bijvoorbeeld je favoriete zwarte mop in je profiel.

3. Heb een prikkelende profieltekst

Een boeiende profieltekst kan dus het verschil maken!  Vertel iets unieks over jezelf en wat je zoekt in een partner.

Creativiteit wordt beloond.

Gebruik humor, wees authentiek en vermijd clichés. Beschrijf een paar specifieke activiteiten of passies die je leven verrijken en die een goed beeld geven van wie je bent. Een simpele maar krachtige manier om online dating minder frustrerend te maken! 😉

4. Vermijd de verkeerde mannen

Leer herkennen welke mannen niet bij je passen. Let op rode vlaggen zoals inconsistent gedrag, respectloze opmerkingen of een gebrek aan serieuze intenties.

Weet wat je wil en houd je daaraan, ook al vind je hem erg knap.

Durf nee te zeggen en verder te zoeken als iemand niet aan jouw criteria voldoet. Je tijd is kostbaar, besteed het aan mensen die jouw tijd en moeite echt waard zijn.

ONTHOUD: Het belangrijkst is hoe iemand je laat voelen (geliefd, begeerd, of onzeker), niet het gevoel dat je bij iemand krijgt (ze zijn knap, stoer, en sexy).

5. Ga goed van start

Misschien zit je profiel wel helemaal goed, maar zijn je gesprekken de reden waarom online daten niet lukt voor jou.

Begin gesprekken met een leuke en prikkelende ijsbreker. Dit zet de toon voor een leuk en intrigerend contact!

Originaliteit maakt je gesprek memorabel.

Blijf weg van standaardvragen zoals “Hoe gaat het?” en toon oprechte interesse in de ander. Een goed begin kan leiden tot diepere en meer betekenisvolle gesprekken. Extra tip: neem zijn profiel goed door en vind een leuk aanknopingspunt voor een gesprek.

6. Houd het speels

Het doel van online daten is een relatie vinden, toch?

FOUT.

Het doel is in de eerste plaats plezier hebben en zien of er een klik is.

Focus niet te veel op elkaar leren kennen, maar op het prikkelen van elkaars emoties.

Speelsheid houdt de sfeer luchtig, en mannen vinden het onweerstaanbaar! Stel grappige of interessante vragen, deel anekdotes en wees niet bang om een beetje te flirten.

Tijdens de eerste date kan je een betere indruk krijgen of ze daadwerkelijk bij je passen.

7. Gedraag je als een prijs

Als we iemand leuk vinden, willen we natuurlijk dat ze ons ook leuk vinden. Dus gaan we onszelf verkopen en laten zien hoe geweldig we zijn. Op zich is daar niets verkeerd aan – tot je te ver gaat. Dan wordt het net een afknapper en een van de grootste redenen waarom internetdaten niet werkt.

Dit is de boodschap die jij wil overbrengen:

Ik heb interesse, maar ik heb alleen oog voor een man die ook interesse in mij heeft.

Zelfverzekerdheid is sexy! Laat zien dat je waarde hecht aan jezelf en je tijd. Daarmee bedoel ik niet dat je arrogant moet zijn, maar wel dat je weet wat je waard bent en dat je geen genoegen neemt met minder dan je verdient.

8. Beweeg van de app af

Blijf niet te lang op de app hangen, om te vermijden dat het contact saai en eentonig wordt.

Wissel naar een ander communicatieplatform zoals WhatsApp, of plan een date.

Zo toon je verder ook aan dat je serieus bent over het ontmoeten van iemand in het echt. Kan je wat hulp gebruiken? Die vind je in het volgende artikel!

9. Stel je verwachtingen bij

Dating apps kunnen hartstikke goed werken. Maar het is niet de enige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is goed om ook offline actief te zijn.

Door verschillende manieren te gebruiken om mensen te ontmoeten, vergroot je je kansen op het vinden van iemand die echt bij je past.

Ga naar sociale evenementen, hobbyclubs of laat vrienden je voorstellen aan nieuwe mensen.

Online daten lukt niet – Conclusie

“Waarom lukt online daten mij niet?” is de vraag die velen zich stellen. Online dating heeft natuurlijk zijn uitdagingen, maar met de juiste aanpak kun je je kansen aanzienlijk vergroten.

Begin met het bijstellen van je verwachtingen en kies de app (en een profiel) die het beste bij jouw doelstellingen past, of dat nu een serieuze relatie is of gewoon plezier.

Vergeet niet dat online dating een proces is dat tijd en geduld vereist. Het kan soms ontmoedigend zijn, maar met een positieve houding en doorzettingsvermogen is succes mogelijk!

Wil jij tenslotte ontdekken hoe mannen nu echt in elkaar zitten? Want ja, we komen nu eenmaal van Mars… Dan heb ik zoals beloofd iets voor je.

In mijn gratis e-book over de 3 schakels in het mannenbrein ontdek jij alles wat je over mannen moet weten. Denk aan praktische tips en inzichten, diepgaande kennis over hoe mannen verliefd worden … Alles voor een beter dating- en liefdesleven!

Verbeter jouw kansen op een succesvolle relatie en download het e-book hier, gewoon gratis!

ebook Ja, stuur me 'de 3 schakels in zijn mannenbrein' nu gratis!

Oh, en vergeet hieronder je gratis download niet ;)

Liefs,
Mathijs Dingjan

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Over de auteur

Mathijs Dingjan

Mathijs Dingjan is hoofdcoach bij MannenBrein. Al 7 jaar coacht hij vrouwen om meer geluk in de liefde te vinden. Naast trainingen heeft hij ook diverse online cursussen ontwikkeld waarmee je je liefdesleven een flinke boost geeft.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Schrijf een reactie

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Daarnaast gebruiken we andere cookies voor promotie en het testen van nieuwe functionaliteiten. Hieronder kan je aangeven of je dat goed vindt (meer info: Privacy Policy)